Helleale: kaikki mekot, topit ja shortsit -25% koodilla HELLE 31.5.2024 asti ☀️

Vintagesilkkipaita – laadukkaan ja ajattoman vaatekaapin kulmakivi

Mitä on silkki ja mistä sitä saadaan?

Silkki on yksi kauneimmista ja kallisarvoisimmista luonnonkuiduista – uusi silkkipaita voi maksaa sadasta eurosta useampaan sataseen. Silkki on yli 5000 vuotta vanha materiaali, joka sai alkunsa Kiinassa. Silkkiä saadaan kehräämällä kuitua silkkiperhosen toukan kotelosta. Tavallisesti kuidun kehräämisprosessissa silkkitoukat tuhotaan, mikä tekee kehruusta eettisesti arveluttavan. Uutta silkkipaitaa ostaessa kannattaakin etsiä aina villi- tai luomusilkkiä. Villisilkin tuotannossa silkkitoukat säästyvät, kun taas luomusilkin valmistuksessa ei käytetä haitallisia lannoitteita tai torjunta-aineita.

Silkkilaatuja on useita erilaisia – osa on kiiltävää (satiini, duchesse, mikado), mattapintaista (marocaine), ohutta ja läpinäkyvää (organza, sifonki) ja paljon muita, sekä tietenkin sekoituksia.

vintagesilkkipaita

Vintagesilkkipaita on ympäristöystävällinen valinta

Silkin arvostus ei ole turhaa. Se on kestävä, pehmeä ja laadukas materiaali, jolla on erityinen lämmönsäätelykyky. Tämä tekee silkistä samaan aikaan lämpimän ja hengittävän, joka tuntuu kevyeltä ja miellyttävältä iholla. 

Lisäksi silkki on hypoallergeeninen, eli se ei aiheuta allergisia reaktioita, kuten vaikka esimerkiksi villa joillekin ihmisille. Silkki neutralisoi hajuja, hylkii likaa, on biohajoavaa, eikä päästä mikromuoveja vesistöihin pesujen yhteydessä. Sen lisäksi silkki on myös paloturvallinen materiaali.

Maailmassa on hurja määrä laadukkaita silkkivaatteita, joten kaikkein paras vaihtoehto on tietenkin minkä tahansa vaatteen kohdalla etsiä sitä ensin käytettynä. Meidän periaatteisiin kuuluu hyödyntää aina ensisijaisesti jo olemassa olevia vaatteita, jotta vaatteen elinkaari olisi mahdollisimman pitkä. Sillä on loppujen lopuksi suurin merkitys sen jälkeen, kun vaate on jo valmistettu. Katso kaikki valikoimassamme olevat vintagesilkkipaidat ja -puserot.

vintagesilkkipaita

Silkkivaatteen hoito-ohjeet

Silkki on ennen kaikkea laadukas ja arvokas materiaali. Sen hoito vaatii kuitenkin erityistä tarkkuutta, jotta se pysyy kauniina mahdollisimman pitkään.

  • Silkki on herkkä tahroille. Hajuvesi, deodeorantti, hiki, öljy tai rasva voivat jättää silkkipaitaan ikävän tahran. Ethän suihki silkkipaitaasi hajusteita tai pue silkkipaitaa päälle hikisenä tai suoraan vartalon rasvaamisen jälkeen. 
  • Pese silkkipaitasi aina vain tarvittaessa ja suosi tuuletusta. Silkki puhdistaa itsensä reagoimalla hapen kanssa.
  • Silkkivaatteen pesussa täytyy käyttää silkille sopivaa pesuainetta. Esimerkiksi Erisan:in herkälle iholle suunniteltu pyykinpesuneste sopii myös silkille. Voit käyttää pesuaineena myös Marseilles-saippuaa.
  • Silkkipaidan voi pestä pesukoneessa silkinpesuohjelmalla tai käsin. Pesuveden lämpötilan tulee olla viileä, maksimissaan 30 astetta. Silkkiä ei saa väännellä sen ollessa märkä. Käsinpesun jälkeen silkistä voi poistaa ylimääräisen veden rullaamalla sen pyyhkeen sisään ja painelemalla.
  • Käytä huuhteluaineena loraus etikkaa. Etikka poistaa tehokkaasti esimerkiksi vintagevaatteista mahdolliset tunkkaiset hajut.
  • Silkkivaatteiden silitys tapahtuu aina nurjalta puolelta. Silitysrautaa käyttäessä älä ruiski vettä vaatteelle. Höyryttäessä vältä vesitahrojen joutumista tekstiilille, sillä siitä saattaa jäädä jälki. Meillä on käytössä Philipsin vaatehöyrytin, joka soveltuu myös herkille materiaaleille, kuten silkille.
  • Silkkivaatteelle paras säilytysmuoto on henkarille ripustaminen. Näin silkkipaitasi pysyy rypyttömänä, eikä sitä tarvitse silittää tai höyryttää jatkuvasti.
  • Silkkiä ei sovi kuivattaa auringonpaisteessa, sillä se saattaa vaurioittaa materiaalia.

Kommentoi

Nimi .
.
Viesti .

Kommenttisi julkaistaan hyväksymisen jälkeen

Helppoa ja turvallista

Radhica toimitus

Ilmainen toimitus yli 80 euron tilauksiin

Alle 80 euron tilaukset 5,90 €. Toimitusaikamme on n. 3-6 arkipäivää.

Lue lisää toimituksista
Radhica palautus

14 vuorokauden palautusoikeus

Veloitamme palautuksista 6,90 € kattaaksemme osan niistä syntyvistä kuluista.

Lue lisää palautuksista
Radhica maksutavat

Turvalliset ja helpot maksutavat

Käytössäsi on korttimaksun lisäksi verkkopankkimaksu ja lasku (Klarna) sekä PayPal.

Lue lisää maksutavoista

Insiderina saat aina ensimmäisenä tiedon uutuuksista ja 10% alennuksen ensimmäisestä tilauksestasi. 💌 No spam.

.